Pensioenplan

Advies en begeleiding van werknemers die met pensioen gaan

Pensioenplan

Advies en begeleiding van werknemers die met pensioen gaan

Samen met uw werknemer maken wij een Pensioenplan. Zijn of haar pensioenwensen en complete financiële situatie zijn hierbij het vertrekpunt.

Een Pensioenplan begint met het maken van een online afspraak en het aanleveren van alle financiële gegevens. Dit doen we praktisch, met een app. Het is niet nodig om alle ordners in te duiken! Daarna volgt een eerste gesprek waarin we vertellen welke stappen worden doorlopen, controleren we de aangeleverde gegevens en inventariseren we de pensioenwensen van uw werknemer.

Als deze stap is afgerond, starten wij onze berekeningen voor het Pensioenplan. In het plan betrekken we alle financiën. We nemen dus niet alleen het pensioen mee dat bij u is opgebouwd maar ook het bij vorige werkgevers opgebouwde pensioen, de AOW, hypotheek, (lijfrente)verzekeringspolissen, spaargeld en beleggingen.

In het 2e onlinegesprek nemen we dit Pensioenplan met uw werknemer door en laten zien hoe pensioenwensen financieel zijn te realiseren. Aan het einde van het +/- 1,5 uur durende gesprek, heeft uw werknemer een compleet, financieel onderbouwd Pensioenplan, met:

  • Bruto en netto pensioeninkomen vanaf (deeltijd) pensioendatum;
  • Een uitleg over hoe spaargeld, beleggingen, lijfrentepolissen en hypotheek kunnen worden ingezet;
  • Te maken keuzes bij het aankopen van pensioen;
  • Aandachts- en actiepunten.

De aandachts- en actiepunten kan uw werknemer vervolgens zelf oppakken of uw werknemer kan, na uw akkoord, ons hiervoor inschakelen.

Voor een Pensioenplan inclusief een complete financiële inventarisatie en twee (online) gesprekken, vragen wij een vaste prijs van € 1.275 ex. Btw.

Pensioenplan in 5 stappen

Geen Pensioenplan

Begeleiding van werknemers die met pensioen gaan

Als u een Pensioenplan te uitgebreid of niet nodig vindt, kunnen wij uw werknemer ook helpen. Deze begeleiding kent een meer praktische, uitvoerende insteek: we beantwoorden vragen en helpen bij het invullen van formulieren en de administratieve afhandeling richting de verzekeraar.

Voor de beperktere begeleiding van werknemers die met pensioen gaan (geen pensioenplan) brengen wij ons uurtarief van € 150 ex. Btw (in 2021) in rekening.

Terug naar Home

Wij staan u graag te woord als u meer van ons wilt weten of onze expertise wilt inzetten.

Neem contact op

of bel ons op:
(055) 5 333 400